Rose-Marie från ReDog kommer och informerar om rehabilitering och friskvård för hundar.
Stefan, som är grundare till ReDog, kommer hit till Eskilstuna 1 ggr/månad för friskvårdskontroll.
Berättar om watertreadmill och vibbrationplatta som finns på ReDog Eskilstuna. Laserbehnadling finns att tillgå för hundar både med skador och sjukdommar – även tillsammans då med andra insatster. Finns löpband för att stärka viss muskelaur.
Erbjuder kurser, träningsbollskurser, massage, lymfmassagekurser, uppfödarkurser osv.
Finns på Facebook och på ReDogs hemsida för att kunna hålla koll på vad som händer.
Vanligaste som ni ser? – Knäled, korsband, böjsenor på tår på arbetade hund.
Ett stort problem är övervikt bland sällskapshundar, högre krav på tävlingshundar som kör för fullt i de tuffa sporter som finns.
Bra som ägare att göra friskvårdskontroll både före och efter sässong så att vi förebygger och kollar efter sässong för att hålla koll och ge våra hundar rätt förusättningar.
Rehabiliteringsupplägg – behöver ha en remiss från veterinär.
Bra sammarbete med veterinär överlag. Men det finns en grupp som inte tror på rehab. Viktigt med en diagnos som underlag.
Öppethus – invigning 26/11. Det kommer att bi en tävling att döpa huset kan vinna något från någon av de som finns i huset.
Göran öppnar mötet. Britt-Marie väljs till juterare.
Dagordningen godkänns med tillägg om NW och en punkt under övrigt gällande kalendern på hemsidan.
Från styrelsen: ekonomin – ser rätt OK ut. Agility ligger lite minus pga inköp av material. Annars OK.
Anna-Carin informerar om Nose Work, där hundarna lär sig eucalyptus, lagerblad och lavendel, där hundarna ska hitta och markera rätt källa. Doften kan ligga i olika tider för att göra olika doftbilder. Hundarna blir miljöstarka hundarna får söka på olikaplatser och olika miljöer. Bygger mycket på sammarbete med föraren, men även jakten behövs och är grunddrivet.
Det är tilltåtet att peppa med rösten under söket för att ge motivation. Ge hunden tid att ta in miljön, tänka taktik, vindriktning, rätt bubbla, förare i rörelse (stannar föraren stannar hunen), styra hunden så lite som möjlig, hellst inte gå där de redan varit.
Tävling så finns det tre klasser. Klass 1, 2 3.
HUS – Agneta kunde inte komma, Lena drar det. Det har varit möte kring vad vi kan göra för att få igång kurser. Vi måste tänka nytt, fortbildning för instruktörer, hyra in externa kurser, kortkurser, ha vissa kurser samma kvällar tex.
Mycket som ligger till grund för att det ska fungera. Vi måste synliggöra vad som behövs göras så att vi blir fler som kan hjälpas åt. Omvärldsspaningar tex Flen kör privatträningar. Umeå har tagit fram en modell som är under spaning. Även i distriktet arbetas det med utvecklingsprojekt för att öka utvecklingen.
Är det sä att en instruktör som hittar en kur som man behöver gå på kan man prata med styrelsen för att få bidrag eller kursen betald. Det skulle behövas förstärkning i HUS, det är inte meningen att de som sitter i HUS ska hålla i kurser utan planera, ragga instruktörer, hålla kontakten med Studiefrämjandet och hålla ihop sektorn.
Övrigt: Kalendern på hemsidan – hur funkar det? Alla uthyrningen ska läggas in i kalendern det mailas till info@eskilstunabk.se
Bra om aktivteter/kurser kan samordnas genom att titta i kalendern.
När det sker saker på klubben att det kommer ut information om det som händer. Vi får sluta spprida ogrundade rykten om vad som händer på klubben.